Sommige zorgorganisaties zijn al bezig met of voorbereid op de vakantieperiode, andere nog niet en staan nog in de crisisstand. Normaal gesproken is de vakantieperiode een enorm stressvolle periode omdat het ieder jaar weer een puzzel is die moeilijk te maken blijkt. Maar hoe zit dat eigenlijk dit jaar? Is binnen jouw organisatie al duidelijk hoe hiermee om te gaan?

Wat is wijsheid?

Medewerkers geven nu vaak aan dat ze nog liever geen vakantie willen opnemen omdat ze niet weg kunnen en thuis niet tot rust komen. Als werkgever vind je het belangrijk dat je personeel gezond blijft en uitrust, zeker na zo’n enorm stressvolle periode. Wat is dan wijsheid?

Er zijn ook organisaties die hier al afspraken over hebben gemaakt met de medewerkers waarbij is afgesproken dat de vakanties die al gepland stonden ook opgenomen moeten worden.

Voordelen van de tweede optie zijn natuurlijk dat er duidelijkheid is voor iedereen, dat men ook echt even uitrust en dat dit zich ook bedrijfsmatig uitbetaalt, je komt namelijk niet met stuwmeren van vakantie uren te zitten waar je achteraf weer een oplossing voor moet bedenken.

Daarnaast is het nu vooral in de VVT het geval dat er minder opnames zijn omdat families nog voor hun ouders willen blijven zorgen totdat het Corona gevaar geweken is. Dit zou ertoe kunnen leiden dat er de komende maanden ook een lagere bedbezetting is waardoor de vakantieperiode van 2020 wellicht niet zo stressvol wordt dan normaal gesproken.

Ik ben benieuwd hoe dit bij jou is geregeld. Laat je me het via LinkedIn weten?